Anousheh Ansari

L'astronauta Anousheh Ansari

Anousheh Ansari es una enginyera  iraniana-americana, cofundadora y presidenta de Prodea SystemsInc, que va participar en vols espacials del programa espacial rus. Pocs dies després de complir els 40 anys, es va convertir en la primera dona musulmana que anava a l’espai. Ha estat en l’espai un temps total de 10 dies, 21 hores i 4 minuts.

Va néixer  a Mashhad, a l’Iran, i la seva família es va traslladar poc després a la capital Teheran, on van ser testimonis de la revolució de 1979. Van emigrar als EUA i allà es va graduar a les universitats de George Mason i George Washington. El 1991 es va casar amb Hamid Ansari.

Ansari, que no es considera una “turista espacial” i prefereix que la nomenin “participant espacial”, es va formar com a reforç de Daisuke Enomoto per a un vol de la Soyuz a l’Estació Espacial Internacional, però degut a que un mes abans del llançament Enomoto va caure malalt i s’estava medicant, se la va promoure a la tripulació principal.

Quan se li va preguntar què esperava aconseguir amb el seu vol espacial, Ansari va dir que “esperem inspirar tothom, especialment els joves, a les dones, nenes i joves de tot el món, i en els països de l’Orient Mitjà que no proporcionen les mateixes oportunitats a les dones que als homes, perquè no renunciïn a perseguir els seus somnis… De vegades els pot semblar impossible, però crec que poden fer realitat els seus somnis si els aixopluguen als seus cors i cerquen oportunitats per a fer que tirin endavant”.

Ansari va esdevenir  el quart “turista” espacial i la primera dona, el 20 de setembre de 2006 i després de passar vuit dies a bord de l’Estació Internacional va aterrar sense problemes a les estepes del Kazajistà, a bord de la Soyuz TMA-8. Durant la seva estada va estar fent recerca en temes com els mecanismes de l’anèmia, la influència dels canvis en els muscles de l’esquena, o les conseqüències de la radiació espacial. També es va convertir en la primera persona en publicar un “bloc” des de l’espai.

L'astronauta Anousheh Ansari

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv