Coca de Sant Joan

La setmana propera celebrarem el solstici d’estiu amb tot un seguit de rituals i tradicions profundament arrelats en la cultura mediterrània. Una de les més dolces i nostrades és la de la coca de Sant Joan, que no pot faltar a cap casa catalana per celebrar com cal la revetlla. Tant si la compreu al forn, a la pastisseria o al supermercat, com si la voleu preparar a casa, com s’ha fet des de sempre a Catalunya; que no us quedeu sense coca, la nit més curta de l’any!

Ingredients:

  • 2 dl. de llet tèbia
  • 300 g de farina
  • 50 g. de margarina
  • 30 g. de llevat premsat
  • La ratlladura d’una llimona
  • 1 ou
  • 150 g de cireres confitades, meló confitat
  • 50 g. de pinyons
  • sal

Pel massapà rebaixat:

  • 200 g de sucre fi
  • 200 g de pols d’ametlla
  • 1,2 dl. de llet


PREPARACIÓ:

1. Barregeu el llevat amb la llet tèbia. Pasteu amb la margarina, la ratlladura de llimona i 200 grams de farina; treballeu-ho bé, que tot quedi ben lligat; després aneu-hi incorporant la resta de la farina fins que formeu una bola llisa i tova.

2. Poseu una mica de farina en el marbre, passeu la massa al marbre i treballeu-ho una mica amb el sucre, fins que aquest s’incorpori totalment a la massa.

3. Unteu una safata de llauna amb margarina i esteneu-hi la massa, aplanant-la bé i formant un cantell al voltant. Deixeu-la reposar a temperatura temperada, tapada amb un drap de cuina. La massa pujarà el doble.

4. Quan hagi doblat el seu volum, pinteu-la amb massapà rebaixat i guarniu-la amb la fruita confitada i els pinyons.

Massapà rebaixat: Barregeu acuradament la llet amb el sucre fi, afegiu-hi la pols d’ametlles fins que formeu una crema lleugera i apta per pintar.

5. Introduïu la safata al forn escalfat d’abans i deixeu-la-hi trenta minuts.

6. Deixeu-la refredar i… QUE VAGI DE GUST!!!

Coca de Sant Joan

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv