Ita Buttrose

Periodista australiana Ita Buttrose

Ita Clara Buttrose es una periodista australiana i empresària, nascuda el 1942. De nissaga periodística, va començar a treballar en empreses de premsa sent encara una nena i quan tenia només 17 anys va fer el seu debut cobrint la gira australiana de la princesa Alexandra. Amb 23 anys va ser nomenada editora de la revista Telegraph.

El 1971, després d’un intent fracassat de treballar amb Hearst Magazines en una versió australiana de Cosmopolitan, va fundar una nova publicació nomenada Cleo, adreçada a dones entre 20 i 40 anys, que va tenir un èxit immediat. Aquesta revista va ser la primera en publicar un nu masculí en les pàgines centrals (de l’actor Jack Thompson) i artícles sobre sexualitat femenina.  El 1975 es va fer càrrec de l’edició del Setmanal Dones Australianes, la revista femenina de més gran tirada al món en aquell moment.

El 1981, Rupert Murdoch li va oferir el lloc d’editora en cap del  Daily Telegraph i del Sunday Telegraph.Va fer aparicions sovintejades a la televisió i es va consolidar com una de les figures més importants en els mitjans de comunicació. Va fundar la seva pròpia editorial i la seva pròpia revista Ita.

Autora prolífica, ha escrit diversos llibres i ha col·laborat en molts projectes solidaris -des del 1984 fins el 1988 va ser presidenta del Comité Consultiu Nacional sobre la SIDA i actualment presideix l’associació de lluita contra la malaltia d’Alzheimer d’Austràlia-.

Entre altres reconeixements, ha estat nomenada Oficial de l’Ordre de l’Imperi Britànic i de l’Ordre d’Austràlia.

El 2011, la cadena de TV ABC va rodar una sèrie basada en la seva vida amb el títol “Gegants de paper: el naixement de Cleo”

Periodista australiana Ita Buttrose

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv