La importància d’una pell saludable

 

La pell és el major òrgan del nostre cos, un dels més desconeguts i descuidats en general, la importància de la seva cura va més enllà d’un resultat merament estètic. És un òrgan encarregat d’importants i diferents funcions en el nostre cos, en les quals cal destacar:

Funció protectora: fa de barrera entre l’exterior i l’interior, protegint d’agressions externes (mediambientals, climàtiques, tòxics etc.). En estreta col·laboració amb el sistema immunològic que s’encarrega de reconèixer les substàncies nocives per a l’organisme.

Autoregulació de temperatura: és l’òrgan encarregat de regular la temperatura interna.

Funció excretora i depuradora: de toxines orgàniques i emocionals. En moltes cultures i tradicions s’utilitzava la neteja de la pell com simbolisme de purificació espiritual.

Funció sensorial: que es pot experimentar al contacte amb ella diferents sensacions. A través del tacte també ens nodrim afectivament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Quines cures necessites per tenir una pell sana? Què pots fer per ella?

 

 

Encara que normalment basem la cura de la pell en la cosmètica, a més de la importància d’una bona elecció en aquest apartat, per mantenir la nostra pell en bones condicions i donar-li suport en les funcions que realitza cal tenir en compte altres factors també molt importants, aquests són:

 

Alimentació per via oral i tòpica (cosmètica): Les dues vies són indispensables per mantenir una pell en bones condicions.

 

Aigua: la hidratació de la nostra pell depèn en gran mesura de l’aigua que bevem i la qualitat d’aquesta, també molt important en la seva funció excretora i depuradora.

 

Descans: un bon i reparador somni és imprescindible, quan dormim és quan es fa més intensa la regeneració cel • lular.

 

Respiració: una bona respiració i oxigenació de la pell si pot ser en un espai d’aire pur ric en ions negatius, contribueixen en gran mesura a tenir una pell més sana, l’oxigen fa que arribin una major quantitat de nutrients a la cèl • lula.

 

 

Exercici: Un exercici adequat ajuda a alliberar tensió i toxines del cos i la cara ia mantenir l’elasticitat i flexibilitat de la pell, estimulant la oxigenació de les cèl • lules i la circulació de la sang. Hi ha exercicis específics que influeixen directament en la millora dels signes d’envelliment a la cara.

 

Massatge i carícies: a través del tacte es contribueix a estimular les seves funcions sensorials i a mantenir la salut emocional, vinculada directament amb la pell, rebaixant el nivell d’estrès que tant influeix en ella, el resultat es veurà reflectit immediatament en la mateixa.

 

En propers articles anirem aprofundint en alguns d’aquests aspectes per anar coneixent com cuidar i donar suport a la salut d’aquest gran òrgan, del qual he de dir que una de les seves virtuts és l’agraïment.

 

María José García. Terapeuta de bellesa holística

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv